Архів 2015-2016

Червень у мовному таборі

Як зробити учнівське літо веселим та пізнавальним? Відповідь на це питання знають вчителі англійської мови Скандинавської гімназії, які працюють в літньому мовному таборі.

Вчителі англійської мови Скандинавської гімназії у мовному таборі

Випуск 9-х класів

9 червня відбувся урочистий випуск учнів 9-х класів, які подолали першу сходинку свого життєвого зростання, отримавши свідоцтва про базову середню освіту.

Урочистий випуск учнів 9-х класів Скандинавської гімназії

Фінал конкурсу «I love cooking»

4 червня переможці проекту «I love cooking» були запрошені до методичного центру видавництва  Express Publishing. Цей захід відбувся в дружній і творчій атмосфері. Скандинавська гімназія визнана найактивнішою школою. Всі фіналісти отримали сертифікати та заохочувальні призи – методичну літературу на літо. Під час зустрічі були проведені  цікаві інтерактивні ігри.

Проведення конкурсу I love cooking

До Дня захисту дітей

1 червня у День захисту дітей відбулась акція Міжнародної організації за збереження і розвиток народу «Малюємо заради миру». Учасниками стали команди юних моделістів ООН гімназії, як створювали малюнки на асфальті, присвячені цьому дню.

До Дня захисту дітей

Випускний  вечір

28 травня в гімназії відбувся випускний вечір, на якому 86 одинадцятикласників одержали  атестати про повну загальну середню освіту. Серед них 8 учнів нагороджено Золотими і Срібними медалями.

Випускний  вечір

Свято Останнього дзвоника

27 травня по всій Україні відбулися урочисті лінійки, присвячені закінченню навчального року. Для випускників прозвучав Останній шкільний дзвоник, який став початком їхньої дороги у нове, доросле життя.

Свято Останнього дзвоника

Звітний концерт хору

25 травня відбувся звітний концерт хору «Веселі нотки». Це вже стало доброю традицією  - підсумовувати рік виконанням творів українських і зарубіжних авторів перед батьками.

Звітний концерт хору

Перемога в STEM

Що таке STEM? Акронім STEM слугує для позначення науки (Science), технології (Technology), інженерного проектування (Engineering) та математики (Mathematics). "STEM: професії майбутнього" - це унікальний проект, який діє у світі вже протягом багатьох років, а в Україні старт відбувся минулого року, де взяли участь 20 шкіл Києва.

Міжнародний турнір з карате Київ Опен 2016

21 травня в спорткомплексі КПІ проходив міжнародний турнір з карате Київ Опен 2016. У змаганнях узяло участь  близько 700 спортсменів з чотирьох країн  та 45 клубів.

Міжнародний турнір з карате Київ Опен 2016

Завершення благодійної акції

20 травня завершилась благодійна акція «Допоможи воїну АТО», яка відбувалась за участю Благодійного фонду Марини Шеремет. Цього разу гімназисти зібрали 2528 кг макулатури та 158 кг пластикових кришок. Після реалізації вторинної сировини організаторами фонду будуть придбані необхідні пристрої для воїнів-розвідників.

Музейний урок «Родинні свята в Україні»

20 травня учні 6-Є і 7-Д класів відвідали урок, присвячений родинним святам у Національному музеї літератури. Діти із захопленням слухали історію виникнення родинних свят в Україні. Для них виступили з творами великих світових композиторів учні музичних шкіл м. Києва, а школярі Скандинавської гімназії підготували і провели літературну композицію «Мати – берегиня роду».

Музейний урок «Родинні свята в Україні»

День вишиванки

19 травня українська спільнота світу відзначає День вишиванки, який був започаткований студентами Чернівецького національного університету ім.Ю.Федьковича в 2006 році.

День вишиванки

Зустріч з представниками Центру Миру

19 травня в Скандинавській гімназії відбулася зустріч старшокласників із представником Центру Миру та Діалогу ім. Фрітьофа Нансена, першим послом Норвегії в Україні Ойвіндом Нордшлеттером та членами Україно-Скандинавського Центру.

Зустріч з представниками Центру Миру

Випускні свята в 4-х класах

Нещодавно для всіх випускників 4-х класів урочисто відбулися свята прощання з початковою школою. Як одна прекрасна мить пролетіли роки навчання. За цей час Скандинавська гімназія стала для них рідною домівкою. Наші чотирикласники подорослішали, отримали ґрунтовні знання і своїми успіхами у навчанні довели, що готові стати гімназистами.

Випускні свята в 4-х класах

Нас об’єднала Україна

Вихованці Скандинавської гімназії долучилися до вшанування Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу. 18 травня учні 8-А та 8-Б класу (учитель Семенюк О.О.) взяли участь у відкритті виставки «Кримські відчуття» молодих кримськотатарських художників і 20 травня в літературно-мистецькій акції «Депортація кримськотатарського народу скрізь призму художньої кримськотатарської літератури» в Національному музеї літератури України.

Олімпіади з англійської мови серед учнів 4-5 класів

У Скандинавській гімназії в рамках Фестивалю іноземних мов відбулась олімпіада з англійської мови серед учнів 4-5 класів. У 4-х класах до участі в олімпіаді залучились 34 учні, 11 з них  посіли призові місця.

Олімпіади з англійської мови серед учнів 4-5 класів

Районний семінар-практикум для вчителів іноземних мов

Учителі іноземних мов постійно працюють над підвищенням свого професійного рівня. З цією метою 18 травня відбувся районний семінар-практикум на тему «Методичні рекомендації щодо організації та проведення занять в мовних таборах 2016». Перед вчителям Дарницького району виступила Наталя Ляшко, методист видавництва Express Publishing.

Районний семінар-практикум для вчителів іноземних мов

Результати конкурсу «І Love Cooking»

17 травня завершився творчий конкурс «І Love Cooking» з англійської мови від видавництва Express Publishing в Україні. Найбільшу активність виявили учасники з Києва та Дніпропетровська, а найактивнішою школою визнано Скандинавську гімназію, найактивнішим вчителем – Гарник І.М.

Результати конкурсу «І Love Cooking»

Іспит з німецької

16 травня учні 6-х класів Скандинавської гімназії склали мовний екзамен з німецької мови Fit in Deutsch 1. Учні мали змогу ознайомитися з форматом іспиту міжнародного зразка та перевірити свої знання з німецької мови за європейськими стандартами. В іспиті взяли участь 23 учні.

Іспит з німецької

Фестиваль робототехніки

14 травня юні винахідники Скандинавської гімназії взяли участь у VIII Всеукраїнському фестивалі робототехніки Robotica 2016. Команда нашої школи «Smilyки» отримала номінацію «Найяскравіша команда» в змаганнях FLL Junior.

Фестиваль робототехніки

Подорож до Закарпаття

З 2 по 8 травня 2015 року учні 10-В класу Скандинавської гімназії  подорожували за програмою «Замки та палаци Львівщини та казкове Закарпаття». Вони відвідали Корецький, Дубенський, Ужгородський, Мукачівський, Старосільський, Підгорянський, Олеський, Чинадіївський замки та замок графа Шенборна.

Подорож до Закарпаття учнів Скандинавської гімназії

Вітаємо переможців

Гімназія пишається своїми талановитими вихованцями. Цього року з перемогами  повернулися учень 5-А класу Федюрко Роман і учениця 8-А Дар’я Снігур.

молоді таланти Скандинавської гімназії

Відкриті уроки в першому класі

Наприкінці квітня - початку травня відбулися традиційні відкриті уроки з англійської мови для батьків першокласників. Проведення такого плану занять стало однією з найвизначніших подій для маленьких школярів, адже на уроках їм потрібно продемонструвати свої знання з англійської мови, які вони здобули за свій перший рік навчання.

Відкриті уроки з англійської мови в першому класі Скандинавської гімназії

19 травня 2016 р. – Всесвітній день вишиванки

Всесвітній день вишиванки у Скандинавській гімназії Шановні
гімназисти!
Запрошуємо
вас
одягнути

вишиванку
й
долучитися
до свята!

Вишиванка – наш генетичний код!

Пам’ятаємо!

Учні Скандинавської гімназії відзначили День примирення та 71-ї річниці з Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. У кожному класі були проведені Уроки пам’яті, під час яких діти дізналися про страшну й дуже дорогу ціну миру, про внесок українського народу в перемогу над коричневою чумою.

Нагородження переможців

29 квітня в актовій залі гімназії відбулося свято нагородження переможців районного етапу Всеукраїнських олімпіад та конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН.

Нагородження переможців районного етапу Всеукраїнських олімпіад та конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН

Фінляндія: нові партнерські зв’язки

25-28 квітня Скандинавська гімназія зустрічала гостей із далекого фінського містечка  Рейсьярве. Учні та вчителі фінської школи були в захваті від неперевершеного Києва, нашої гімназії та гостинності українських родин. Делегація брала участь у навчальному та позашкільному процесі: відвідувала уроки, подорожувала містом, ознайомилася з видатними історичними місцями.

Зустріч гостей із фінського містечка Рейсьярве у Скандинавській гімназії

Творча зустріч із Олександром Гаврошем

«Література дає можливість розкріпачити уяву і писати те, що, може, і не бачив, але відчуваєш. Це – інший, вищий, рівень писання», - так говорить про мистецтво слова журналіст і письменник із Закарпаття Олександр Гаврош, із яким 28 квітня 2016 року в Національному музеї літератури України  відбулася зустріч учнів 6-Г,7-Б, 8-Б класів (класні керівники Шевчук Л.П., Семенюк О.О., Кушнір С.Г.).

Творча зустріч із Олександром Гаврошем у Скандинавській гімназії

Прощавай Букварику, мій найкращий друже!

Ось і перегорнули останню сторінку Букваря наші першокласники! Майже весь навчальний рік разом із вчителями вони старанно навчалися читати та виводити літеру за літерою. Буквар відкрив їм дорогу в безмежний і захоплюючий світ нових знань.

Проведення свята Прощання із Буквариком у Скандинавській гімназії

Фестиваль «Талановита малеча»

27 квітня у приміщенні Скандинавської гімназії відбувся ХХ ювілейний  фестиваль  Дарниці «Талановита малеча», що традиційно зібрав близько 400 вихованців дошкільних закладів району.

Львівська Модель ООН

22-24 квітня учні Скандинавської гімназії взяли участь у Львівській Моделі ООН. Це був неймовірний досвід для кожного учасника, не зважаючи на кількість попередніх ігор.

Львівська Модель ООН

Освітній Веб-квест

Під час проведення фестивалю іноземних мов учні 7-Б класу Пачків Ігор та Пришляк Артем на чолі з вчителем  іноземної мови Федоренко Т.В.  провели освітній веб-квест серед учнів 7-х классів.

Освітній Веб-квест

Перемоги «Шарму»

20 квітня відбувся звітний концерт дитячих художних колективів навчальних закладів Дарницького району «Рушник єднання» в рамках Всеукраїнського огляду - конкурсу дитячої творчості «Чисті роси». Театр танцю «ШАРМ» Скандинавської гімназії вразив усіх присутніх своєю емоційною композицією «Світ без війни».

Перемоги «Шарму»

Зустріч з норвезькою письменницею

20 квітня в Скандинавську гімназію завітала гостя цьогорічного Книжкового Арсеналу, популярна норвезька письменниця Віґдіс Йорт. Її книги перекладені данською, ісландською, російською, шведською, німецькою та українською мовами.

Зустріч з норвезькою письменницею

Зустріч з медичним психологом

13 квітня в гімназії відбулася зустріч з відомим психотерапевтом, медичним психологом, директором Київського регіонального центру «Відродження», що лікує людей від алко-, тютюно-, наркозалежності та ігроманії О.М.Трамбовецьким.

Лекція директора Київського регіонального центру Відродження О.М.Трамбовецького у Скандинавській гімназії

Педагогічна майстерня

12 квітня у гімназії головний методист видавництва Pearson-Dinternal, викладач англійської мови (CELTA) та сертифікований екзаменатор Світлана Сорочинська провела для наших вчителів іноземних мов педагогічну майстерню з ефективного опрацювання типових лексико-граматичних завдань згідно з сучасною комунікативною методикою.

Педагогічна майстерня

Міський творчий конкурс «I love cooking»

Школярі Скандинавської гімназії взяли участь у проведенні міського конкурсу «I  love cooking». 12 квітня в рамках проведення Фестивалю іноземних  мов відбувся захист учнями 5-х класів своїх робіт, представлених до цього заходу.

Міський творчий конкурс I love cooking

Наша гордість

Усі знають, що учень 5-Г класу Роман Федюрко – маленький піаніст-віртуоз. Гімназія пишається його перемогами у різноманітних міжнародних конкурсах юних виконавців.

Роман Федюрко – маленький піаніст-віртуоз, учень 5-Г класу Скандинавської гімназії

День відкритих дверей в КиМУ

7 квітня відбулася профорієнтаційна зустріч дев’ятикласників у Київському міжнародному університеті, з яким укладено угоду про співпрацю, а Дні Скандинавської гімназії КиМУ вже стали традицією.

День відкритих дверей в КиМУ

Конкурс на кращий буктрейлер

Розвиток сучасних технологій, швидке зростання обсягу інформації, яку необхідно засвоїти для подальшої успішної життєдіяльності, потребує високого рівня сформованості вміння читати. Долучаючись до популяризації книг, молодші школярі Скандинавської гімназії взяли участь у конкурсі на кращий буктрейлер.

Проведення конкурсу на кращий буктрейлер серед учнів Скандинавської гімназії

Вітаємо з перемогою!

Наші гімназисти-спортсмени традиційно вражають своїми перемогами. От і цього року Кошечко Марія, учениця 9-Г класу, посіла І (куміте) і ІІІ (кате) місця у Кубку Світу з карате шотокан у складі збірної команди Української Федерації в Республіці Польща в м. Бігдош.

Кошечко Марія

ПОДЯКА!

Шановні Тетяно Едуардівно, Ірино Вадимівно, мої колеги, учні і батьки Скандинавської гімназії!

Прийміть низькій уклін і щиру вдячність за підтримку мого сина, Прокопенка Олександра, на даний час капітана загону спеціального призначення «Омега», учасника бойових дій на Сході країни.

Хай Всевишній допомагає йому знову стати до лав захисників України. А вам, дорогі мої, бажаю міцного здоров’я, миру, добра та злагоди.

З великою вдячністю та повагою,   
Прокопенко Антоніна Лінардівна, учитель Скандинавської гімназії, мати Олександра Прокопенка.

Зустріч з носієм мови

5 квітня в рамках проведення Фестивалю іноземних мов відбувся корисний і цікавий урок. До 5-Г класу завітав носій мови, методист представництва Пірсон Роберт Хартіган. Темою для спілкування стала проблема телебачення в житті підлітків.

Пірсон Роберт Хартіган в Скандинавській гімназії

До Міжнародного дня дитячої книги

2 квітня, в день народження Г.Х.Андерсена, в усьому світі відзначається Міжнародний день дитячої книги. Скандинавська гімназія традиційно долучилася до проведення Тижня цього свята.

Святкування Міжнародного дня дитячої книги у Скандинавській гімназії

Районний конкурс патріотичної пісні

31 березня в Скандинавській гімназії відбувся районний конкурс патріотичної пісні та співаної поезії «Наша дума, наша пісня не вмре, не загине». Учасники загальноосвітніх навчальних закладів і ДЮЦ Дарницького району представили журі 44 виступи у вигляді соло, дуетів, ансамблів.

Районний конкурс патріотичної пісні

Фестиваль кафедри суспільно-гуманітарних дисциплін

Традиційно у березні в гімназії відбувся фестиваль кафедри суспільно-гуманітарних дисциплін, приурочений до Шевченківських днів. До участі залучилися всі вчителі кафедри, бібліотекар, учнівський колектив.

Фестиваль кафедри суспільно-гуманітарних дисциплін

Зустріч з носієм мови

У березні учні, які вивчають фінську мову, мали можливість познайомитися з носієм мови, яка завітала до гімназії. Пані Саана Вокер родом із м. Кухмойнен, Фінляндія, але вже кілька років займається викладанням літератури в Україні. Познайомившись з учнями 7 та 8 класів, вона поділилася світлинами свого рідного міста та розповіла їм про деякі цікаві факти із культури Фінляндії. Учні, в свою чергу, розповіли гості про себе.

Зустріч з носієм мови

Вистава театральної студії

16 березня 2016 року в Скандинавській гімназії в актовій залі відбувся показ вистави «Перше кохання», яку підготували учні театральної студії  «Карнавал» ТОВ ЦПО «Престиж-Освіта» та їх керівник-режисер Аліна Чуєшова. Маленькі артисти із задоволенням співали, танцювали, розповідали вірші про перше кохання. Діти злагоджено та впевнено перебували на сцені, допомагаючи і підтримуючи один одного.

Вистава театральної студії

Перша ракетка Європи

Вітаємо ученицю 8-А класу Снігур Дар’ю, яка на Чемпіонаті Європи «Winter Cups by HEAD» у м.Раковнік (Чехія) посіла І місце, ставши чемпіонкою Європи й відповідно першою ракеткою серед учасників до 14 років!

Снігур Дар’я - перша ракетка Європи

Читаємо Шевченка іноземними мовами

14 березня 2016 року відбувся районний конкурс  читців віршів Т.Шевченка «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття». 36 конкурсантів зі шкіл Дарницького району декламували вірші Шевченка вірменською, азербайджанською, фінською, польською, корейською, німецькою, англійською, українською мовами.

Читаємо Шевченка іноземними мовами

Фотовиставка  «Наркотик – убивця!»

З метою профілактики наркоманії, токсикоманії, алкоголізму, запобігання поширення ВІЛ-інфекції 12 березня для учнів 6-10 класів були проведені екскурсії фотовиставкою «Наркотик – убивця!» за програмою «Рівний – рівному».

Проведення фотовиставки на тему Наркотик–убивця

Родинний тиждень фестивалю «Сузір’я початкової школи – 2016»

Жити у злагоді просто, якщо вмієш любити і поважати того, хто поруч, зберігаючи свою гідність, поступатись одне одному. Адже ми стоїмо, коли об’єднані, а розділившись – падаємо. Налагодження доброзичливих, дружніх стосунків у сім’ї  і шкільній родині – завдання родинного тижня.

Родинний тиждень фестивалю Сузір’я початкової школи – 2016

Зустріч з Анастасією Дмитрук

11 березня старшокласники мали можливість долучитися до світу творчості молодої української поетеси, яка здобула значної слави під час Євромайдану завдяки своїм патріотичними поезіям. Анастасія Дмитрук – авторка вірша «Никогда мы не будем братьями…», написаного у зв’язку із  російською анексією  Криму.

Конкурс виразного читання

Під час фестивалю суспільно-гуманітарних дисциплін, який триває в гімназії, відбувся традиційний конкурс виразного читання поезій Т.Шевченка, І.Франка, Лесі Українки. Понад 20 учасників, що взяли участь у заході, читали патріотичні і ліричні вірші, супроводжуючи виступи презентаціями.

Конкурс виразного читання

Інтелектуальний тиждень фестивалю
«Сузір’я початкової школи – 2016»

Учень сьогоденної школи повинен самостійно поповнювати свої знання, швидко адаптуватись до сучасних вимог життя, критично мислити та генерувати креативні ідеї. Це складові високого рівня інтелектуальної культури, наріжний камінь якої закладається у початковій школі. Тому інтелектуальний розвиток молодших школярів  - пріоритетний напрямок роботи вчителів гімназії.

Інтелектуальний тиждень фестивалю «Сузір’я початкової школи – 2016»

Гуманітарний тиждень фестивалю «Сузір’я початкової школи – 2016»

Скандинавська гімназія є своєрідною лабораторією, де навчають і виховують, відкривають можливості кожної дитини, створюють всі умови для розвитку здібностей, творчого мислення учнів і самовираження особистості в різних видах діяльності. З захопленням учні початкової школи взяли участь у заходах гуманітарного тижня.

Гра «Соняшник»

03 березня 530 учнів 2-11 класів узяли участь у Всеукраїнській українознавчій грі «Соняшник – 2016». Відкриття заходу традиційно відбулося в актовій залі, де святково вбрані у вишиванки учні одержали інструкції і настанови щодо виконання завдань.

Гра «Соняшник»

Перемога «Веселих ноток»

2  березня у СШ № 296 Дарницького районну м.Києва проведено районний етап конкурсу шкільних хорових  колективів в рамках Всеукраїнського огляду-фестивалю «Співає юність України». У конкурсі взяли участь колективи з 15 навчальних закладів району, у тому числі й Скандинавської гімназії.

Перемога «Веселих ноток»

Допомога бійцям АТО

Учні гімназії долучилися до чергової акції  Благодійного фонду Марини Шеремет, з яким нас пов’язують дружні стосунки. Цього разу протягом тижня школярі зібрали нашим бійцям шкарпетки та футболки й передали представникам Благодійного фонду.

Допомога бійцям АТО

Модель ООН у «Науковій зміні»

26-27 лютого у ліцеї «Наукова зміна» відбулася конференція старшокласників "Модель ООН: ЛНЗ", на якій були присутні дві команди від Скандинавської гімназії – делегації Китайської Народної Республіки та Ісламської Республіки Пакистан.

Модель ООН у Науковій зміні

Нові перемоги клубу «Сьогун»

У лютому клуб «Сьогун» мав надзвичайно насичений графік подорожей. 14 лютого відбулися  змагання  Zvyagel Open 2016 в Новоград-Волинському, де серед 27 команд і 450 спортсменів сьогунівці вибороли 8 золотих, 5 срібних і 12 бронзових нагород і посіли ІІ загальнокомандне місце.

Сузір’я початкової школи – 2016. Творчий тиждень

У Скандинавській гімназії з 15 лютого стартував творчо-інтелектуальний фестиваль «Сузір’я початкової школи – 2016». Творчий тиждень під гаслом «Україна талантами славиться» розпочав чотиритижневий марафон дитячих конкурсів, змагань, концертів, виставок.

Проведення творчо-інтелектуального фестивалю Сузір’я початкової школи – 2016

Дні вшанування подвигу

18 та 19 лютого – значущі в долі нашої країни та Києва. Два роки тому ціною власного життя українці вибороли шанс на гідне європейське майбутнє. Протягом цього тижня в гімназії відбулися заходи до Дня вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Дні вшанування подвигу

Святкування Дня народження гімназії

12 лютого Скандинавська гімназія відзначала 11-ий День народження. Традиційно свої вітання презентували учні всієї школи. Так, початківці проводили виховні години, на яких представляли свою творчість про гімназію, а учні 5-11 класів мали велику програму святкових виступів.

Святкування 11-го Дня народження Скандинавської гімназії

Прокопенко Олександр СергійовичОГОЛОШЕННЯ!

Допомоги потребує Прокопенко Олександр Сергійович, 1990р.н., боєць спецназу «Омега», син нашого вчителя, якому внаслідок поранення під час АТО біля м.Артемівськ необхідне оперативне лікування (заміна зв'язок лівого колінного суглоба).

Педагогічний колектив Скандинавської гімназії просить відгукнутися небайдужих і допомогти Олександру.

15.02.2016р. в гімназії буде проведений благодійний ярмарок, кошти від якого підуть на допомогу  бійцеві.

Контактні телефони: 
+380966482124 – Прокопенко Антоніна Лінардівна (мати Олександра)
 картка ПриватБанку 6762 4683 1573 4628 (Олександр).

До уваги випускників 11-х класів!

З 1 лютого по 4 березня 2016 року
проводиться реєстрація на ЗНО на сайті
УЦОЯО
(testportal.gov.ua).
Компанія триватиме 33 дні.
Нагадуємо, обов’язковими для вибору є
два предмети:
українська мова і література;
математика або історія України
(на вибір).

До відома учнів та батьків!

Домашні завдання з усіх предметів на час карантину (частина ІІ) >>

До відома учнів та батьків!

Домашні завдання з усіх предметів на час карантину >>

Наш Ваня – чемпіон Європи!

7 лютого в місті Лімасол (Кіпр) розіграли останні нагороди 43-го чемпіонату Європи з карате серед молоді, юніорів та кадетів. Збірна України з 8 нагородами посіла 6-е загальнокомандне місце. У складі збірної перебували представники ГО «Сьогун», у тому числі й одинадцятикласник Скандинавської гімназії Іван Ямбуренко, який став бронзовим призером чемпіонату.

Наш Ваня – чемпіон Європи!

Семінар вчителів іноземної мови

4 лютого в Скандинавській гімназії відбувся районний семінар для вчителів іноземної мови за темою «Онлайн моніторинг навчальних досягнень учнів 10-11 класів. ДПА-2016». Презентацію, що стосувалася актуальних питань проводила методист видавництва «Макміллан» Інна Нестоітер.

Семінар вчителів іноземної мови

Вітаємо чемпіонку Європи!

Новий рік приніс приємний подарунок Федерації тенісу України і нашій гімназії: учениця 8-А класу Дар’я Снігур стала переможцем Чемпіонату Європи, що відбувся у Москві.

Учениця 8-А класу Дар’я Снігур - переможець Чемпіонату Європи з тенісу

ДОРОГІ НАШІ УЧНІ, БАТЬКИ ТА ВЧИТЕЛІ!!

Щиро вітаємо Вас із Новим роком та Різдвом Христовим!

Нехай ці чудові зимові дні принесуть мир, спокій, злагоду та впевненість у майбутньому. Хай Ваші серця будуть зігріті любов’ю і теплом, домівки повняться добром, радістю та Божим благословенням, а очі світяться щастям. Нехай з останніми хвилинами Старого року Вас покинуть турботи та негаразди, а Новий 2016 рік буде щедрим на цікаві плани, нові досягнення та професійні перемоги.

Бажаємо, щоб Різдвяна зоря запалила у Ваших серцях вогонь віри та любові, надії та оптимізму, наснаги та невичерпної енергії!

новогоднее поздравление от Скандинавской гимназии

Привітання воїнам АТО

Наша гімназія неодноразово брала участь у акціях підтримки воїнів, які стоять на захисті нашої країни. Так, напередодні Нового року гімназисти 8-Б класу зібрали листи-привітання, солодкі дарунки та речі першої необхідності для бійців АТО.

Привітання воїнам АТО від учнів Скандинавської гімназії

Новорічні свята у початковій школі

Свято Нового року – це завжди диво, здійснення мрій та світлих сподівань, свято радісних очікувань. Тому й не дивно, що його так люблять діти.

Новорічний концерт «Веселих ноток»

Щороку напередодні Новорічних свят гімназійний хоровий колектив «Веселі нотки» дарує гостям звітний концерт, на якому представляє  нову музично-літературну композицію.

Акція «Подаруй дитині свято»

За традицією щороку у грудні гімназія проводить благодійну акцію «Подаруй дитині свято». Цього року подарунки від наших учнів відправилися до Чернігівської області.

Проведення благодійної акції Подаруй дитині свято від учнів Скандинавскій гімназії

Акція «Надішли різдвяного листа»

Учні Скандинавської гімназії долучилися до проведення Всеукраїнської  громадянської акції «Надішли різдвяного листа сусіду», яка відбулася за ініціативи Західно-Української асоціації «Спадщина України» у період з 10 по 22 грудня 2015 року.

Акція «Надішли різдвяного листа»

Засідання круглого столу «Суспільство без агресії»

18 грудня в рамках проекту «Ми  різні -  ми  рівні» відбулась зустріч десятикласників з доктором юридичних наук, професором, президентом Міжнародного жіночого правозахисного центру «Ла Страда- Україна» Левченко Катериною Борисівною.

Засідання круглого столу «Суспільство без агресії»

Веб-квест з англійської мови

Наша гімназія постійно співпрацює з педагогічним університетом ім. Б. Грінченка. Здібні студенти регулярно проходять практику в найкращих вчителів, які діляться своєю майстерністю, інноваційними підходами, влучними прийомами навчання. Під керівництвом вчителів Смотрової О.А. та Васильєвої О.Я. у 2-А та 2-Г класах було  проведено веб-квест, на якому діти допомагали Святому Миколаю повернути вкрадені іграшки.

Веб-квест з англійської мови

Конкурс «Дарниця талантами славиться» - 2015

16 грудня 2015 року в актовій залі Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації відбулось нагородження переможців V-го районного конкурсу-фестивалю «Дарниця талантами славиться».

Конкурс «Дарниця талантами славиться» - 2015

День святої Люсії

14 грудня за традицією у гімназії відбулося святкування Дня святої Люсії, яке є національним для Швеції. Учні, що вивчають шведську мову, завітали до школярів карнавальною  ходою у білих сукнях і з палаючими свічками. Це свято пов’язане з сицилійською мученицею Люсією, засліпленою й убитою за віру у Христа.

День святої Люсії

Проект «Ми  - різні, ми – рівні»

Напередодні 67 річниці прийняття ООН Загальної декларації прав людини в гімназії стартував новий проект для старшокласників «Ми – різні, ми – рівні», який реалізується за підтримки Міжнародного жіночого правозахисного центру «Ла Страда – Україна» та Асоціації ділових і професійних жінок «Киянка».

Проект «Ми  - різні, ми – рівні»

Юні екскурсоводи в посольстві Угорщини

10 грудня  учні гімназії, які брали участь у  проекті юних екскурсоводів, відвідали посольство Угорщини в Україні, до якого  їх запросила директор Інституту Юдаїки п. Юлія Смілянська. У рамках Тижня угорської культури наші гімназисти відвідали виставку «Синагоги Східної та Центральної Європи (1782-1944)».

Родинні свята у початковій школі

Жити у злагоді просто, якщо вмієш любити і поважати тих, хто поруч. Налагодженню доброзичливих дружніх взаємин з однокласниками, батьками, створенню комфортного для дітей навчального середовища опікуються вчителі гімназії. З цією метою у початковій школі відбулась низка родинних свят.

Родинні свята у початковій школі

Вітаємо з перемогою!

5 грудня у м. Львові Українська федерація карате та Управління фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України проводили чемпіонат України з карате серед школярів LVIV OPEN 2015, у якому взяли участь 30 клубів та 415 спортсменів з України. Клуб карате «Сьогун» виборов перше загальнокомандне місце, здобувши 13 золотих, 8 срібних та 17 бронзових нагород.

Проведення чемпіонату України з карате серед школярів LVIV OPEN 2015

До Дня Незалежності Фінляндії

4 грудня з нагоди річниці з Дня Незалежності Фінляндії учні Скандинавської гімназії долучилися до вітального концерту, що відбувся в приміщенні Київського університету ім. Б.Грінченка. На урочистості завітали посол Фінляндії в Україні Юха Віртанен, президент товариства «Україна – Фінляндія» проф. Циганок Б.А., ректор Київського університету ім. Б.Грінченка академік Огнев’юк В.О. та інші гості.

До Дня Незалежності Фінляндії

Уроки носіїв мови

Традиційними стали в нашій гімназії зустрічі з педагогами-носіями мови. Так і цієї осені до нас завітали вчитель норвезької мови Ельдар Тотланд та англійської мови шотландка Джулія Піппет. Нові друзі провели серію уроків норвезької мови у 5-11 класах і англійської мови в 6-х класах.

Уроки носіїв мови

Психолого-педагогічний консиліум в 5-х класах

1 грудня в гімназії відбувся психолого-педагогічний консиліум вчителів-предметників «Адаптація учнів 5-х класів до навчального простору середньої ланки». Під час зустрічі педагоги мали можливість обговорити найважливіші питання адаптації гімназистів до навчального середовища середньої школи.

Психолого-педагогічний консиліум в 5-х класах

Учнівська науково-практична конференція МАН

Розвитку особистості, її вміння реалізовувати в практичній діяльності набуті під час навчання знання сприяє науково-дослідницька діяльність учнів в межах Київського територіального відділення Малої академії наук України та робота у гімназійному науковому товаристві учнів «Ерудит». 03 грудня 2015 р. у гімназії відбулась щорічна учнівська конференція із захисту науково-дослідницьких робіт МАН, учасниками якої стали учні-члени гімназійного наукового товариства «Ерудит», учителі - предметники.

Учнівська науково-практична конференція МАН

Школярі-гіди у проекті юних екскурсоводів

Протягом листопада учні Скандинавської гімназії мали  можливість уже вдруге долучитися до цікавого проекту з підготовки школярів-гідів до роботи на виставках. За підтримки Інституту юдаїки, Благодійного центру «Дар», Фундації «Дом Анны Франк в Амстердаме», а також куратору п. Юлії Смілянській наші гімназисти провели чудові екскурсії трьома виставками.

Школярі-гіди у проекті юних екскурсоводів

Зустріч з курсантами ВІТІ

Патріотичне виховання – це один із чинників формування свідомого громадянина України, тому кожного року напередодні Дня Збройних сил України в Скандинавській гімназії відбувається зустріч із курсантами різних військових закладів м. Києва.

Зустріч з курсантами ВІТІ

До Дня боротьби зі СНІДом

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом. У цей день світова спільнота привертає увагу всіх людей планети до «чуми ХХ століття». Скандинавська гімназія також долучилася до заходів, що розповідають про цю страшну хворобу.

До Дня боротьби зі СНІДом

Олімпіади в початковій школі

У Скандинавській гімназії завершився І (шкільний) етап  Всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів у 2015 – 2016 н.р. серед учнів                      3 – 4 класів початкової школи. Талановиті школярі показали свої здібності і виборювали перемогу з математики, української мови та природознавства.

Олімпіади в початковій школі

Модель ООН: Сканді–2015

27-29 листопада в гімназії відбулася VІІ регіональна конференція  старшокласників «Модель ООН: Сканді-2015». Цьогорічною темою стала «Боротьба із політичною, соціальною та економічною кризами шляхом міжнародної кооперації».

Проведення регіональної конференції старшокласників Модель ООН Сканді-2015

Фінал Всеукраїнського конкурсу

26 та 27 листопада на базі Скандинавської гімназії за присутності близько 100 фахівців фізичного виховання та глядачів пройшов фінал Всеукраїнського конкурсу  на кращий інноваційний урок фізичної культури та урок фізичної культури з елементами футболу.

Проведення всеукраїнського конкурсу на кращий інноваційний урок фізичної культури з елементами футболу

День пам’яті жертв голодоморів

28 листопада в Україні відзначають день пам’яті жертв голодоморів, коли ми вшановуємо пам'ять постраждалих від Голодомору 1932-1933, а також голодоморів 1921-1922 і 1946-1947рр.

День пам’яті жертв голодоморів у Скандинавській гімназії

ОГОЛОШЕННЯ!

Дорогі друзі!

Вашої допомоги терміново потребує учень 1-А класу Максим Духнов!

Зараз він знаходиться на лікуванні в Німеччині, де бореться зі страшним недугом – пухлиною головного мозку. Педагогічний колектив Скандинавської гімназії закликає відгукнутися і допомогти Максиму.

20.11.2015р. в холі початкової школи буде проведений благодійний ярмарок, кошти від якого підуть на допомогу в лікуванні дитини. Велике прохання взяти участь у ньому.

У минулому році ми разом змогли допомогти нашому учневі Рогалю Антону, який вже одужує. Але, на жаль, від подібної хвороби помер Сутко Джамал. Не залишайтесь байдужими, бо  чужих дітей не буває!

Контактні телефони:
+380674125514 – Духнов Олег Станіславович (тато Максима)
+380975324354 – Шапошнік Ірина Володимирівна (мама Максима)

5457082232989496 картка ПриватБанк (картка мами Максима)

Творча зустріч з поетом

Мистецтво зачаровує нас силою краси. Кожен із видів мистецтва відтворює навколишній світ різними засобами: музика за допомогою звуку, танець – руху, а література – слова. 18 листопада відбулася зустріч із сучасним поетом, Лауреатом літературної премії ім. В.Симоненка 1987 р. Станіславом Болеславовичем Чернілевським.

Творча зустріч з поетом

Естафета єдності, звитяги та слави

19 листопада 2015 року в Дарницькій районній державній адміністрації відбулися урочистості з нагоди передачі прапора, який побував у бойових діях у зоні проведення антитерористичної операції на сході України і був вручений школярам міста Києва бійцями 14-ї окремої мотострілкової бригади Збройних Сил України.

Естафета єдності, звитяги та слави

Зустріч з героєм

18 листопада до Дня Гідності та Свободи у 8-Б класі відбулася зустріч з учасником АТО Поліщуком Василем Михайловичем. Він розповів про події на Сході нашої країни, в яких брав участь. Восьмикласники слухали розповідь, а також ставили питання про те, як почуває себе людина  під постійними обстрілами.

Вітаємо «Шарм»!

14 листопада вихованці театру танцю «Шарм» взяли участь у Міжнародному дитячому конкурсі «Зоряні мости», що відбувся в обласній філармонії м. Черкаси. Наші учні мали можливість показати свої таланти в різних номінаціях, у трьох з яких одержали Гран-прі.

Вітаємо «Шарм»!

Декада виховної роботи у початковій школі
«Моя щаслива планета»

Криза суспільства поглиблює проблеми екологічного стану навколишнього середовища. Педагоги нашої гімназії заохочують учнів та їх батьків до усвідомлення особистої і колективної відповідальності за навколишній світ, що потребує змін у поведінці в повсякденному житті. У складний для нашої держави час зазначені питання також тісно поєднуються з потребою поліпшення національно-патріотичного виховання дітей та молоді.

Благодійна акція

13 листопада Скандинавська гімназія долучилася до благодійної акції серед учнів Дарниці. Благодійний фонд Марини Шеремет оголосив зібрання макулатури школярами району для придбання тепловізорів бійцям АТО. Наші гімназисти зібрали 2 635кг  паперу.

VI Всеукраїнська учнівська конференція «Мовний образ сучасного українця»

9 листопада 2015 року представники Скандинавської гімназії брали участь     у VI Всеукраїнській  учнівській  конференції «Мовний образ сучасного українця», присвяченій Дню української писемності та мови, яка відбулася в сш № 28 ім.Т.Шевченка (м.Черкаси).

VI Всеукраїнська учнівська конференція «Мовний образ сучасного українця»

Всеукраїнський диктант національної єдності

Зі здобуттям незалежності український народ став на новий етап свого розвитку – розбудови власної  держави. Цей процес буде тривати не один десяток років, але в результаті ми   зможемо побачити ту Україну, про яку мріє, мабуть, кожен.

Всеукраїнський диктант національної єдності

І Київська відкрита олімпіада з лінгвістики

22 жовтня в гімназії відбувся шкільний етап І Київської відкритої олімпіади з лінгвістики, у якому взяли участь 62 гімназисти 5 – 11 класів. Ця олімпіада – це можливість за допомогою логіки та математичних дій знайти спільне в різних, навіть незнайомих мовах і розв’язати запропоновані задачі.

І Київська відкрита олімпіада з лінгвістики

Проект Київ – Нествед: продовження

Протягом 20-24 жовтня наш навчальний заклад відвідала група учнів та вчителів Naestvedgymnasium  (м.Нествед, Данія), що проживала в сім’ях гімназистів, які вивчають данську мову. Співпраця з цією партнерською школою відбувається тривалий час, отже, і зараз ми вкотре з радістю зустрілися з нашими північними друзями.

Посвята у першокласники

Школа – це дивовижний світ! Є в ньому місце і для напруженої праці, і для розваг та відпочинку. Два місяці навчання маленьких першокласників швидко минули. 22 жовтня 2015 року відбулося традиційне свято для молодших школярів «Посвята у першокласники».

Посвята у першокласники

Всеукраїнський турнір

18 жовтня клуб карате «Сьогун» взяв участь у Всеукраїнському турнірі з карате Sen Bin Cup-2015, на який зібралися 30 клубів з України у кількості 730 учасників. Клуб Сьогун повав у трійку кращих в загальнокомандному заліку.

Учні Скандинавської гімназії на Всеукраїнському турнірі з карате Sen Bin Cup-2015 | scandy.kyiv.ua

Зустріч з волонтером

20 жовтня в актовій залі відбулася зустріч старшокласників із відомою активісткою громадського руху, яка очолює Раду волонтерів  Дарницького району, Мариною Шеремет.

Зустріч з волонтером

Львівська Модель ООН

16-18 жовтня 2015 року відбулася І Міжнародна конференція  «Lviv MUN», у якій взяли участь учні Скандинавської гімназії. Львів привітно відкрив двері для всіх учасників, серед яких були громадяни Гани, Швейцарії та Болгарії.

Львівська Модель ООН

«Модель ООН» в НВК № 167

16-17 жовтня в НКВ №167 відбулась учбова конференція старшокласників - «Модель ООН».  Скандинавська гімназія також взяла участь у цій грі, представляючи Федеративну Республіку Бразилію. Також наші випускники обіймали певні посади в секретаріаті та  працювали як експерти.

Проект М-18

17 жовтня старшокласники долучились до Всеукраїнського проекту з громадянської освіти та політичного виховання «М-18: ми можемо більше! Вибори  для дітей та молоді в Україні», що відбувся  в Слов’янській гімназії.

Проект М-18

Виїзне засідання Всеукраїнського клубу
«Директор школи»

В рамках виїзного засідання Всеукраїнського клубу «Директор школи» 16 жовтня в гімназії відбулася Міжнародна науково-практична конференція: «Управління мультикультурною освітою у школі в умовах реформування освіти України». Організаторами засідання стали Асоціація керівників шкіл України, Інститут педагогіки НАПН України та Скандинавська гімназія.

Виїзне засідання Всеукраїнського клубу «Директор школи»

Участь у проекті

Протягом 28 вересня - 5 жовтня Скандинавська гімназія взяла участь у глобальному проекті "World's Largest Lesson" від UNICEF. Мета даного проекту - розповісти дітям про Глобальні Цілі Сталого Розвитку, що були прийняті навесні та будуть актуальними до 2030 року.

Участь у проекті World's Largest Lesson

Гості з Данії

У жовтні до Скандинавської гімназії завітали гості з Данії: співак, композитор та письменник Мікаель Кастор (Micael Castor) та музикант Томмі Хоугорд Нільсен (Tommy Hovgaard Nielsen), які провели заняття з учнями 8-х та 10-11-х класів, які вивчають данську мову.

Візит гостей з Данії до Скандинавської гімназії

З Днем вчителя!

На початку жовтня усі працівники освіти відзначають своє професійне свято  –  День вчителя.

День вчителя

Вітання з ювілеєм

26 вересня виповнилося 70 років І ліцею ім.М.Склодовської-Кюрі у м.Сопот (Польща), який є партнером Скандинавської гімназії. Директор Пушкарьова Т.Е. і психолог Брюханова А.В. відвідали польську школу й привітали своїх колег з  чудовою датою.

70 років І ліцею ім.М.Склодовської-Кюрі у м.Сопот

Модель ООН: Сканді-Юніор 2015

26 вересня у Скандинавській гімназії відбувся справді унікальний захід – «Модель ООН: Сканді-Юніор 2015». Ця гра надала змогу учням 7-х класів відчути себе справжніми делегатами ООН. На заході, окрім учнів Скандинавської гімназії, також була присутня команда з ліцею «Наукова зміна», яка представляла Королівство Іспанію.

Модель ООН: Сканді-Юніор 2015

Олімпійська надія

Літні канікули Снігур Дар’ї, учениці 8-А класу, виявилися надзвичайно цікавими та результативними. У складі збірної команди України з великого тенісу Дар’я брала участь у Міжнародних змаганнях в Румунії,  Латвії, Чехії, Бельгії.

Спортивні досягнення учениці 8-А класу Снігур Дар’ї з великого тенісу

З Днем знань!

Знову ранок першого вересневого дня наповнився мелодійними звуками шкільного дзвоника. Вулиці Києва розквітли від дитячого щебету, юнацьких посмішок та чарівної хуртовини осінніх айстр. Ностальгічні погляди дорослих, душевний щем, смуток і радість переплелися разом.

З Днем знань

Архів 2014-2015 | Архів 2013-2014 | Архів 2012-2013 | Архів 2011-2012Архів 2010-2011 |
Архів 2009-2010 | Архів 2008-2009 | Архів 2007-2008 |