Творча зустріч із Олександром Гаврошем

«Література дає можливість розкріпачити уяву і писати те, що, може, і не бачив, але відчуваєш. Це – інший, вищий, рівень писання», - так говорить про мистецтво слова журналіст і письменник із Закарпаття Олександр Гаврош, із яким 28 квітня 2016 року в Національному музеї літератури України  відбулася зустріч учнів 6-Г,7-Б, 8-Б класів (класні керівники Шевчук Л.П., Семенюк О.О., Кушнір С.Г.).

Вступне слово про письменника, тиражі творів якого розмітаються з полиць книгарень, представив голова творчого об’єднання дитячих письменників НСПУ Анатолій Качан. 

Олександр Гаврош має більше 20-ти всеукраїнських і міжнародних винагород: переможець «Коронації слова»  2007 р. (за п’єсу «Ромео і Жасмін»), 2010 р. (відзнака «Вибір видавців» за твір «Галуна-Лагуна») 2011 р., Національного конкурсу «Найкраща книга України» в 2013 р. (роман «Розбійник Пинтя у Заклятому місті») та інші.

Олександр Дюлович розказав історію створення повісті «Неймовірні пригоди Івана Сили, найдужчої людини світу», її продовження  -  «Галуна-Лалуна», показав анонс фільму «Іван Сила» (2013) за участі таких відомих акторів, як: Ольга Сумська, Олександр Задніпровський,  Олексій Вертинський, Богдан Бенюк та інші. Вразила дітей і історія про славного українського Робін Гуда – розбійника Пинтю.

Зустріч нагадувала теплу душевну розмову близьких людей: Олександр Гаврош залюбки відповідав на запитання гімназистів, а учні – на його запитання, ділилися враженнями від прочитаних творів. Таке живе спілкування спонукає до роздумів, допомагає знайти однодумців, повірити у власні сили, адже твори письменника не тільки про унікальних українців, фізичну силу людини, а й її духовну міць і непохитність у відстоюванні Правди, Добра і Справедливості.

На згадку про себе учні подарували Олександру Гаврошу свої творчі роботи – ілюстрації, листи до героїв та автора. Олеся Попович та Олександра Хмель, учениці 8-Б класу, прочитали свої вірші, написані під враженнями від знайомства із творчістю письменника.

Творча зустріч із Олександром Гаврошем у Скандинавській гімназії

зустріч учнів 6-Г,7-Б, 8-Б класів Скандинавської гімназії із Олександром Гаврошем

творчі роботи учнів Скандинавської гімназії

Творча зустріч Олександра Гавроша з учными Скандинавської гімназії

журналіст і письменник із Закарпаття Олександр Гаврош

<< Назад