Тиждень біології та географії

    З 6 листопада кафедра природничо-математичних наук розпочала свій фестиваль тижнем біології та географії. Розпочався він, за традицією, інформаційною радіогазетою. Протягом дня відбулися конкурси «В країні пальм і пірамід» (6, 8 класи), серія ігор «Найрозумніший біолог» (9-11 класи), марафон  «Країни, якими ми подорожували».
    Для молодших школярів проводилися екскурсії до кабінету біології «Знайомство з живою природою», а для старших учнів урок-подорож «Екологічні проблеми та охорона природи в Африці»  (7 класи);  захист проектів з генетики та біотехнології (11 класи); круглий стіл  «Проблеми трудових ресурсів та безробіття» (10 класи); презентації  «Мандрівки на канікулах» (4 класи).
     Фінальним акордом тижня  став географічно-біологічний квест.  Учні 6-7 класів розвивали на практиці навички орієнтування на місцевості, роботи з масштабом та картами та розпізнавання об’єктів живої природи. Учасники продемонстрували вміння працювати в командах, оперативно вирішувати поставлені завдання.
     Маршрут кожної команди проходив через 5 станцій, зокрема:
     1. «Орієнтувальна»
     2. «Картографічна»
     3. «Географічне пізнання Землі»
     4. «Ботанічна»
     5. «Зоологічна»
     Організаторами роботи станцій стали старшокласники-волонтери Попович Олеся, Зуй Олена, Ріміханови Анна і Катерина, Мележик Наталя, Гребеніжко Ніла, Шурута Катерина, Юта Олександра, Павлюк Софія, Кляхін Кирило,  Кузьмич Микита, Осипенко Дар’я, Кліменчук Аліна, Сапожнік Софія.
     Квест завершився пошуками солодких скарбів, які підготували батьки учнів.