Тиждень книги «Читаємо - перемагаємо!»

      Завершився Всеукраїнський  тиждень книги в  гімназії,  головною метою якого було  популяризація книги - джерела знань, підвищення  рівня читацької  активності гімназистів.  Цьогоріч  Тиждень проходив під гаслом: «Нація, що читає, - перемагає!», а розпочався радіогазетою "Читати, щоб бути в тренді!" Фотозона "Віват, книго!" запрошувала познайомитися з новинками  світової літератури, а фотозона "Гордість нації. Ювіляри 2022-2023" розповіла про найкращих представників України  в царині літератури, мовознавства,  історії,  театру.

      Учні 1-6 кл. презентували малюнки на тему "Бібліотека  очима дітей"; 5-ті кл. відвідали Національну бібліотеку України  для дітей; у конкурсі  постерів "Живи, книго" взяли участь шестикласники; познайомилися з літературними героями норвезьких письменників учні 7-х кл.; бібліотечні читання "Українське поетичне слово на часі" зібрало восьмикласників; гімназисти  8-11кл.  взяли участь в експрес-опитуванні "Чи актуальне читання для молоді?"

      Здивували своїм баченням бібліотек майбутнього семикласники, яке представили у формі презентацій, інтерв'ю  з учнями початкових класів, плакатів-ілюстрацій. Під час заходу учні створили інсталяцію "Книжкова полиця в бібліотеці майбутнього ", на якій розмістили ті твори, які, на думку дітей, варто читати в майбутньому.
      Вікторини, інтелектуальні ігри, квести, зустріч з письменницею, журналісткою Юлією Гудошник - усе захоплювало,  надихало.
      Маємо надію, що особлива магічна атмосфера книги не зрівняється ані із здобутками сучасних ЗМІ, ані з надбаннями новітніх технологій.
      Тож читаємо - перемагаємо, друзі!