До 200-річчя з дня народження Т.Г.Шевченка

В історії назавжди залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам’ятає і шанує людство. У березні ми святкуватимемо 200- річчя з дня народження великого сина нашого народу – Тараса Григоровича Шевченка. І нині живе під сонцем України Кобзареве слово, слово великої непогасної любові до свого народу, рідної землі.

Готуючись гідно відзначити ювілей поета, колектив Скандинавської гімназії розробив і провів багато цікавих заходів.

Ще на початку навчального року було здійснено ряд екскурсій по шевченківських місцях : до Канева, Переяслава, на батьківщину поета.
Учні 7-11 класів взяли участь у конкурсі стінних газет, 5-8 класи оформили виставку-конкурс малюнків «Мандруючи сторінками «Кобзаря».
У бібліотеці та кабінетах літератури створені виставки «Шевченкове слово живе і житиме у віках», інформація яких розширить коло знань гімназистів про творчість Тараса, поета й художника.

З дев’ятикласниками було проведено шкільний тур інтелектуальної гри «Шевченко знаний і незнаний», а 27 лютого у районному етапі гри команда гімназії «Ластівка» посіла друге місце.

 Учні 5-х класів переглянули фільм «Тарас Шевченко. Дитинство.» у кінотеатрі «Факел». Для них було організовано зустріч із сучасною українською кінорежисеркою, членом НСК України, володаркою медалі Національної академії мистецтв України (2012 р.) Іриною Правило, що працює над кінематографічним проектом до 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка, до якого ввійдуть відеозаписи «Звучать поезії Шевченка» у виконанні учнів Скандинавської гімназії.

28 лютого з нагоди відзначення 200-літнього ювілею Кобзаря до гімназії завітав фольклорний колектив «Берегиня». Під музичний супровід звучало палке Шевченкове слово, яке є актуальним у сьогоденні. Учні мали нагоду пересвідчитися в незламності духу українського народу.
Також до святкування ювілею долучилися учні, що вивчають скандинавські мови: біля пам’ятника Кобзарю і в Інституті  літератури звучатиме  данською і шведською мовами «Заповіт» Т.Шевченка.

Такі заходи сприяють вихованню патріотизму, національної гідності та любові до своєї країни, народу, його історії.

До 200-річчя з дня народження Т.Г.Шевченка

До 200-річчя з дня народження Т.Г.Шевченка

До 200-річчя з дня народження Т.Г.Шевченка

До 200-річчя з дня народження Т.Г.Шевченка

<< Назад